Instagram Kaydedilenler Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram ve diğer popüler paylaşım siteleri teknoloji sayesinde her geçen gün daha fazla özellik ile kullanıcılarına hizmet vermeye devam ediyor. Kullanıcıların istek ve taleplerine göre de bu durum şekilleniyor. Instagram resim ve video paylaşım sitesi olarak milyonlarca üyesine hitap etmeye devam ediyor. Son eklenen özellikler arasında gelen kaydedilenler sekmesi henüz kullanmayanlar için merak konusu olabilir. Instagram kaydedilenler özelliği nedir? Nasıl kullanılır? Sorusunun cevabını araştırmaya başlayabilir.

Instagram Kaydedilenler Nedir?

Instagram kullanıcıları başka bir kullanıcı tarafından paylaşılan resim veya videoları gördüklerinde beğenebilir veya izleyebilirler. Ekranda gördükleri paylaşımın kendi sayfalarında ve kimsenin kontrol edemeyeceği şekilde depolanabilmesi için kaydedilenler sekmesi hizmet açılmıştır. Bu sayede paylaşan kişinin haberi olmadan ve herhangi bir bildirim ile bilgi verilmeden kaydettiğiniz paylaşım kaydedilenler sekmenizde sadece sizin tarafınızdan görünür olacaktır.Instagram Kaydedilenler Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram Kaydedilenler Nasıl Kullanılır?

Instagram kaydedilenler özelliğini kullanmak isteyenler için basit bir menü geliştirmiştir. Gördüğünüz resmi veya videoyu kaydetmek istediğinizde paylaşımın sağ alt köşesinde yer alan kısma gelmelisiniz. Üç nokta şeklinde görünecektir. Bu sekmeye tıkladığınızda paylaşımı kaydet olarak bir seçenek karşınıza çıkar. Sekmeye tıkladıktan sonra bir kaç saniye içinde kaydedildiğine dair bilgi görünür olacaktır. Resim veya video bu şekilde sizin onayınız ve talebinizin arkasından kaydedilenler sekmenize aktarılacaktır.

Kaydedilen Resimleri Bulma ve Silme

Bir paylaşımı kaydettikten sonra yeniden görmek ve kullanmak istediğinizde instagram profil sayfasına gelmeniz gerekir. Sayfaya geldiğinizde dördüncü seçenek olan kaydedilenler gözünüze çarpacaktır. Buraya dokunduğunuzda kaydettiğiniz tüm paylaşımlar görünür hale gelir. Başka birisi sizin profilinize geldiğinde böyle bir sekme görmeyecektir. Bu sekmenin size özel ve gizli olduğundan emin olabilirsiniz. Kaydedilenler sekmesinde yer alan ve artık görmek istemediğiniz paylaşımı da bu sekme üzerinden yeniden silebilirsiniz. Bunun için kaydettiğiniz paylaşımın sağ alt köşesindeki üç nokta şeklindeki seçeneğe tıklamanız gerekir. Tıkladıktan sonra paylaşımı silmek adına çıkacak olan seçeneğe tıklamanız yeterli olur. Paylaşım kaldırılacaktır. Bu konuda paylaşım kaydedilirken olduğu gibi silinirken de hiç bir şekilde karşı tarafa bildirim gitmeyecektir.