Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Sosyal medya ağlarında zaman geçirme oranı arttıkça daha fazla dikkatli olmak zorunluluğu gelişmiştir. Bunun nedeni temelde zaman geçirmeye ve aktif olmaya bağlı olarak gizlilik ve güvenlik açıklarının doğması sayılabilir. Çeşitli nedenlerden dolayı sosyal medya hesaplarını kapatmak isteyenler sıklıkla Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl kapatılır? Sorusunun cevabını ararlar. Bazı sosyal medya hesaplarında buna imkân veren bir özellik olmamasına karşılık Facebook için hesabı dondurma seçeneği bulunur.

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Facebook hesabınızı kapatma karar verdiğinizde yapmanız gereken Facebook sayfanıza giriş yapmaktır. Giriş yaptıktan sonra profilinizin olduğu sayfaya gelmelisiniz. Buradaki gizlilik ve güvenlik sekmesine ayarlar üzerinden ulaşabilirsiniz. En altta hesabı dondur seçeneği kalın yazılmış olarak karşınıza çıkar. Tıkladıktan sonra sizi kapatma işlemlerinin yapılacağı bölüme ulaştırır. İlk olarak neden hesabınızı kapatmak istediğinizle alakalı cevaplar rica edilir. Bunları da işaretledikten veya yazdıktan sonra hesabınızı kapatmak istediğinizden emin olup olmadığınız sorgulanır. Devamında şifreniz yeniden talep edilir. Şifrenizin doğru olduğu da kabul edildikten sonra hesabınız kapatılır.Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Bu Durum Geçici Bir Kapatma Mıdır?

Hesabınızın işlem sırası izlendikten sonra kapatılması sırasında ekranın üst kısmında bir yazı belirir. Tekrar giriş yapmak istediğinizde aynı şifre ve kullanıcı adı ile giriş yapabileceğiniz bilgisini içeren bir yazıdır. Bu işlemden sonra sizinle alakalı internet ve Facebook üzerinden herhangi bir görüntüleme işlemi yapılmaz. Herkese açık olarak paylaşılan gönderiler de aynı şekilde belli süre sonunda tarayıcılardan da kaldırılır. Bunun bir anlamda kalıcı bir kapatma olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü yeniden giriş yapmamanız halinde Facebook kullanmamış hale gelirsiniz.

Facebook’u Kapatmak Yerine Neler Yapılabilir?

Facebook sayfanızı dondurmadan önce sizi rahatsız eden durumun ne olduğunu öğrenmek ister. İşaretlediğiniz seçeneğe göre de size bazı önerilerde bulunur. Gizlilik ve güvenlikle alakalı bir endişeniz olması halinde güvenlik ayarlarınızı daha sıkı hale getirebilirsiniz. İstemediğiniz kişilerin size ulaşmasını engelleyebilir ve mesajları göremeyeceğiniz bir gizliliğe ulaştırabilirsiniz. Size kimlerin ulaşabileceğini kolaylıkla belirleyebilirsiniz. Bunları da değerlendirdikten sonra hesabınızı kapatmaya karar verdiğinizde aktarılan menü üzerinden yapabilirsiniz.