Youtube Hesabı Onayı Nasıl Alınır?

Youtube tüm dünyada en yoğun kullanılan video içerikli web sitesi. Video içeriklerinin kullanıcılar tarafından oluşturulduğu ve milyonlarca üyeye sahip olan kanalın bir takım güvenlik önlemleri alması kaçınılmaz. Bu güvenlik önlemlerinden bir tanesi, siteye kayıt yapan kullanıcıların gerçek insan olup olmadığını doğrulama sistemidir. Peki üyelik kaydınızı yaparken youtube hesabı onayı nasıl alınır?

Youtube Yeni Hesap Kaydı

Bot denilen robot kullanıcı sistemleri, birçok sosyal paylaşım sitesinde ciddi bir sorundur. Web siteleri, çeşitli amaçlarla sisteme sızdırılan bu bot kullanıcı üyeliklerini gerçek kullanıcılardan ayırt etmek için güvenlik önlemleri geliştirmişlerdir. Youtube’da bu konuda üzerine düşeni yaparak, diğer kullanıcıların kişisel verilerini korumaya da yarayan ‘doğrulama’ uygulamasını kullanır. Kayıt işlemi yaparken hesabınızı doğrulayabileceğiniz gibi, bu işlemi daha sonraya da erteleyebilirsiniz.Youtube Hesabı Onayı Nasıl Alınır?

Hesap Onayı İşlemleri

En sık kullanılan telefonla hesap doğrulama işlemi Youtube’da iki şekilde yapılır. Gerçek, aktif ve şahsınıza ait olarak kullandığınız bir telefon numarasına sahip olmanız gerekir. Birincisi, hesap açılışında kişisel bilgilerinizi doldurduğunuz formda yazmış olduğunuz telefon numarasına SMS (kısa mesaj servisi) olarak doğrulama kodu gönderilir. Bu kodu talep ettiğinizde karşınıza çıkan doğrulama kodu satırına, cep telefonunuza gelen kodu yazmanız beklenir. Belirli bir süre içerisinde kodu girmezseniz geçersiz sayılır. Herhangi bir sebeple kodu giremediğinizde yeniden kod talebinde bulunabilirsiniz. Yeni gelen kodu satır kutusuna girdiğiniz zaman hesap doğrulama işleminiz tamamlanmış olur.

İkinci yöntem ise sesli arama sistemi. Bu sistemin uygulanma amacı Google’ın SMS servisini desteklemeyen ülkelerde de onay kodu gönderilmesini sağlamak. Doğrulama kodunu ne şekilde istediğiniz sorulduğu zaman ekranda SMS ile birlikte karşınıza çıkan bu yöntemi seçtiğinizde en kısa sürede Google’dan bir çağrı alırsınız. Kod numaralarınız sesli olarak okunur ve yine kod satırına girmeniz beklenir. SMS’de olduğu gibi zaman sınırı vardır. Zaman aşımına uğrayan girişler için yeniden kod talebinde bulunmanız gerekir. Hesabınızın onayı gerçekleştikten sonra kanalınızda 15 dakikadan uzun süren video içerikleri yükleyip paylaşmanıza izin verilir.

YouTube’da Bilgilerim Güvende mi?

YouTube 2006 yılında dünya devi olan Google tarafından satın alındı. Tüm alt yapı ve güvenlik önlemlerinin sorumluluğu da Google’da. Kötüye kullanım ve zararlı yazılımlarla mücadele için ek çalışmalar yapan şirket kişisel verileri son teknolojilerle korumakta. Özellikle kişisel verileri üçüncü şahıslarla paylaşmaya asla izin vermiyor. Hesap güvenliğiniz için YouTube son derece hassasiyet gösterir.