Yeni Başlayanlar İçin Ripple(Xrp) Nedir? Hangi Türk Borsasından Alınır?

Oldukça hızlı bir şekilde fon transferi sağlayan uluslararası para aktarım ağı şeklinde Ripple’nin tanımını yapmak mümkündür. İddialı bir şekilde tanıştığımız ve kripto paralardaki birçok konuya çözüm olacağını duyduğumuz Ripple vasıtası ile düşük masraflı aktarımlar yapılabilmektedir.

Oldukça hızlı bir şekilde fon transferi sağlayan uluslararası para aktarım ağı şeklinde Ripple’nin tanımını yapmak mümkündür. İddialı bir şekilde tanıştığımız ve kripto paralardaki birçok konuya çözüm olacağını duyduğumuz Ripple vasıtası ile düşük masraflı aktarımlar yapılabilmektedir. Odak noktasında ise müşteriler ve bankalar vardır. Peki, tam olarak xrp nedir? Mining yapılmayan bir kripto para sistem çeşididir ve XRP kısaltması olarak kullanılmaktadır. Şu Anda en büyük 2. kripto para olarak görülen Ripple sistemi bitcoin sonra gelmektedir. Kimilerinin bakış açısına göre ise altcoin olan ethereum coinden sonra geliyor ve 3. Sırada yer alıyor. Popülaritesi gün geçtikçe artan kripto paraların bu dörtlü etrafında güçlendiğini de rahatlıkla görmekteyiz.

Ripple (XRP) Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Bir şirket olarak faaliyet gösteren Ripple ağı sitemi blok zinciri üzerinden ürettiği 100 milyar XRP tokenı ile işlem yapmaya devam etmektedir. Yani geliştiriciler işin başında 100 milyar XRP elde edip bunun dolaşımda kalmasını istemişlerdir. Ödemeler ağında gerçekleşen tüm prosedür için belli bir miktar XRP nettisi yapılıyor ve aktarım prosedürü aktif bir şekilde gerçekleşiyor. Bu nettinin çok düşük olması ise diğer kripto paralara karşı üstün bir şekilde olmasını sağlamaktadır. Transfer prosedürlerinde kullanılan XRP’ler sistemden hızlıca siliniyor. Böylelikle ise dolaşımdaki XRP token sayısı gitgide azalıyor. Ripple’nin vakit içinde yükselmesinin sebeplerinden birisi de budur. Ripple ile işleme alından fonlar, 7-10 saniye gibi kısa bir sürede karşı tarafın hesabına aktarılmış oluyor. Bitcoinde bu sürenin en az 2 saat olduğu düşünüldüğü zaman XRP’nin daha iyi olduğu bir kere daha anlaşılıyor. Bankalar vasıtası ile yapılan aktarım prosedürlerinde ise 3-5 günlük bir süreden bahsediliyor. Üstelik çok daha yüksek prosedür fiyatına sahip olan aktarım işlemleri bu prosedür ile gerçekleştiriliyor. Ripple aktarım ağının bu çalışma işlem hesaba katıldığında ise gelecekte para gönderim prosedürlerinin yapılacağı üstün bir ağ sistemi olacağı anlaşılmaktadır. Çok daha hızlı bir şekilde ucuza para aktarım işlemi yapmanın bilhassa bankalar ve işletmeler tarafından dikkat çekeceği kesindir. XRP 23.12.2018 tarihi itibariyle ile 1 xrp değeri 0,355 dolara türk borsalarından ise 1,99 liraya satılıyor, market hacmi 14.491.926.705 dolar.

ripple 2018 grafiği

XRP 01 Ocak – 23 Aralık 2018 Grafiği

Ripple (XRP) İçin Cüzdan Uygulaması Mevcut Mudur?

Ripple coinler için wallet uygulaması var mıdır? Ripple cüzdan programlarında en fazla ismi geçenler Gatehub ve Rippex sistemidir. Bu programlar dışında yerli ve yabancı gibi exchange borsalarında tutmanın güvenilir ve sorunsuz olduğu da belirtilmektedir.

Ripple (XRP) Hangi Türk Borsasından Alınır?

Kimilerinin bitcoin alıp XRP’ye çevirdiklerin şait olmaktayız. Diğer kişilerin ise direkt olarak yabancı borsalar tarafından prosedür yaptıkları ve bu yolla daha az sorun yaşadıkları yanıtını alıyoruz. Binance, Bitfinex, ve Poloniex adlı bilinmeyen ve yabancı borsaların Ripple coin alımında çok fazla kullanılıyorlar. Ayrıca Ripple sisteminin kendi sitesinden satın alım işlemini yapabiliyorsunuz. Paribu, Koineks, BTC Türk, Vebitcoin, Sistem Koin  ve Koin Marketi gibi Türk borsalarından bitcoin alıp, bilinmeyen yabancı borsalarda XRP ile geri dönüşüm yapılması ise en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Türkiye’den Ripple coin satın almak isteyen bireyler genellikle Türk borsalardan bitcoin aldıktan sonra yabancı borsalarda dönüşüm yapmayı daha çok tercih ediyorlar. Artık Türk borsalarından da direkt olarak XRP alım satım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ripple (XRP) Nasıl Piyasaya Çıkmıştır?

Ripple’nin ortaya çıkış sebebini incelemek için kripto paraların yükseliş devrine bir göz atmak gerekiyor. Bitcoinin blockchain sisteminin deneylerinden biri olarak piyasaya çıktığını düşünecek olursak başka bir seçim alternatifi ile coinlerin ortaya çıkmasının sebebi olduğunu anlayabiliriz. Üstelik bitcoinin çıkışıyla beraber karşılaşılan sorunlar diğer alternatiflerin çıkışını tetiklemiştir.

Yorum Yap