Bu yazımızda Telefonunuz Şarj Problemine Çözümler üreteceğiz. En gerekli olan zamanlarda, akıllı telefonlarda sarj olmama gibi bir problemle karşılaşmak mümkündür. Bazen telefon şarja takılı dahi olsa, telefonun sarj etmemesi çoğu telefon kullanıcısının problemidir. Telefonların sarj etmeme problemleri, çeşitli sorunlara bağlıdır. Bütün gereken işlemler yapıldıktan sonra sorunun hala devam ettiğini gören kullanıcılar, bataryanın ömrünün bittiğini görür ve orijinal bir batarya alarak şarjın durumunu kontrol ederler.
Şarj Ederken Karşılaşılan Genel Sorunlar
Bazen kullanılan telefonların şarjı kabul etmemesi ve işlemini gerçekleştiremediği sorunu ortaya çıkar. Şarj yapılacak telefonun şarja geçişi ağır bir şekilde devam ettiğinde, bataryanın dolu hale gelmesi çok uzun bir zaman alıyor gibi bir görünüm oluşturur. Kullanılan telefonun şarj durumunu kontrol etmek ve sorunun asıl çözümüne ulaşmak için, bazı uygulamalar kullanılır. ‘Telefonunuz şarj etmiyorsa, sorunu ne olabilir?‘ sorusunun cevabı, bazı adımlar izlediğinde çözüme kavuşur.
Telefonu Kapatarak Port Kontrolü Yapın
Telefonu kapatarak şarj olmasını sağlamak, bazı telefonlardaki şarj problemlerine çözüm olur. Cihaz kapandığında, sadece şarj olmaya yönelir ve güç tüketimini baştan yapmaya yönelir. USB portunu kontrol ederek de, cihazla şarj arasındaki temas problemi olup olmadığı kontrol edilir.
Uygulamalar Aracılığıyla Şarj Kontrolü
Telefon şarjının ne hızda devam ettiğini ya da şarjın olup olmadığını anlamak isteyen kullanıcılara Ampere isimli bir uygulamadan destek alırlar. Bu uygulamanın diğer bir özelliğiyse; şarj adaptörleri ve kabloları arasında en iyi performansın hangisine ait olduğunu göstermektir.
Şarj Kablosunu ve Adaptörü Kontrolü
Orijinal kablo ve adaptör kullanımı son derece önemlidir. Satılmakta olan sahte kablolara ya da adaptör cihazlarına güvenmemek gerekir. Bu tarz sahte ürünlerin kullanılması, kullanmakta olunan telefonların da pil ömrünü harcamak dışında, cihazda teknik problemler de yaratır. Kabloda ya da adaptörde bir sorun olup olmadığını anlamak için; mümkünse başka bir cihazda deneyerek, sorunu tespit etmeye çalışmak doğru bir tercihtir.
Yorum Yap