2019 SEO Trendleri

Geçtiğimiz yıl 2018’ya damgasını vuran arama motoru optimizasyonları gelişmeye devam ediyor. Her geçen gün daha da iyileşen SEO alanındaki yenilikler 2019 de de gelişmeye devam edecek gibi görünüyor.

Geçtiğimiz yıl 2018’ya damgasını vuran arama motoru optimizasyonları gelişmeye devam ediyor. Her geçen gün daha da iyileşen SEO alanındaki yenilikler 2019 de de gelişmeye devam edecek gibi görünüyor. İşte merak edilen 2019 SEO Trendleri

Zengin İçerikli Sonuçlar

Bir arama motorunda arattığınız her hangi bir bilginin motor tarafından en geniş yelpazede cevap bulması beklenir. Örnek olarak Google’da yaptığımız bir aramanın sonucunda aratılan veri ile ilgili doğru bilgi ile birlikte diğer çeşitli site, video, ilgili resim gibi bilgiler görüntülenebilir. Şema biçimlendirmeleri ve yapısal veri biçimlendirmeleri ile bir çok web sitesi arama motorlarında daha geniş listelere ulaşmaya yardımcı olabilir. Bir örnek vermek gerekirse arama motorunda arattığınız bisiklet tamiri ile ilgili aranan cevap tam olarak verilmekle birlikte diğer çeşitli tamir seçenekleri ve bisiklet ile ilgili diğer snippetler de görüntülenir.

Yapılan araştırmalar neticesinde 2014-2018 yılları arası zengin cevap oranı tam iki katına çıkarak gelişmiştir. Sayılan trend sürekli gelişmeye ve üzerine koymaya devam edecek gibi duruyor.

Sesli Arama Seçeneği

Sesli arama özelliği arama motorları tarafından hali hazırda kullanılan bir seçenek olmakla birlikte çeşitli hata düzeltmeleri ile daha da kullanılabilir hale gelmiş durumda. Ancak yine de belli başlı ufak dokunuşlarla sesli arama özelliğini biraz daha ön plana çıkartmak oldukça olası. İşte 2019’den beklenen en büyük gelişim ise burada ortaya çıkıyor. Sesli aramalarda ses tanımasının biraz daha ötesine gidilerek sesi anlamaya geçilmesi bekleniyor. Motorlar bunu belli başlı algoritmalar ile sağlayabilecekler. Konum bağlamı, kişisel bilgiler, önceki aramalar ve sık kullanılan uygulamalar sayesinde sesi tanımaktan bir sonraki adım olan sesi anlama ve buna dayalı olarak daha işlevsel bir cevap üretme seçeneği de 2019’nin beklenen SEO trendleri arasında gözüküyor.

Yorum Yap