WordPress Sitesi İçin Domain ve Hosting Tavsiyesi

WordPress altyapısını kullanan bir site kurmak istenildiğinde ve siteyi en iyi ve en sorunsuz şekilde ortaya çıkaracak domain ve hosting firmaları için internette çok sayıda site bulunuyor. WordPress sitesi için en ucuz domain ve hosting tavsiyesi adı altında açılan başlıkların iyi bir şekilde analiz edilmesi, sitede herhangi bir problemle karşılaşılmaması açısından önemli bir husus olarak ortaya çıkıyor.

WordPress Hosting Paket

WordPress, Windows sunucularında ve Linux sunucularında çalıştırılabilir bir platform yazılımı olarak biliniyor. Fakat Linux hostinglerin bu yazılımın altyapısına daha uygun olduğu ve daha çok seçenek sunduğu görülüyor. Bu nedenle Linux sunucularda da WordPress kurulumu gerçekleştiriliyor. Bazı sunucu panellerinde Cpanel, Linux sunucuların bir panel örneği oluyor. Bazı Cpanel sürümü örneklerinde WordPress hazır olarak bulunuyor. WordPress kurulumu direkt olarak Cpanel üzerinden gerçekleştiriliyor. Hosting firmalarından WordPress hosting paketi alındığında direkt yüklü olarak müşterilere gönderiliyor.

WordPress Hosting Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Wordpress Hosting Alırken Nelere Dikkat EdilmeliWordPress hosting alırken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Öncelikle hosting hizmetinin güncellemeleri takip edip etmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Güncellemeler güvenlik açıklarını kapatması ve yeni özellikler getirmesi gibi pek çok önemli yenilikler içeriyor. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus sitenin aylık ortalama ziyaretçi kapasitesi olarak ortaya çıkıyor.

Hizmet alırken sitenin ziyaretçi sayısının doğru tespit edilmesi büyük önem taşıyor. Örneğin siteye 20 bin kişi girerken 10 bin kişilik bir paket almak olumsuz sonuçlar ortaya çıkarıyor. Çünkü 10 bin kişi sınırına ulaşıldığında geriye kalan 10 bin kişi siteye giriş yapamıyor. Aynı zamanda siteye 20 bin kişi girerken 50 bin kişilik bir paket almak gereksiz masraf olarak ortaya çıkıyor. WordPress hosting alırken eklenti ve temaların sorunsuz çalışabilmesi için gerekli olan özelliklerin sunucuda bulunması gerekiyor. Örneğin temada bulunması gereken bir eklentinin sunucuda yüklü olması gerekiyor. Yüklü olmadığı takdirde tema hiçbir şekilde çalışmıyor.

WordPress Hosting Alacaklara Tavsiyeler

WordPress hosting alacak kişilerin ihtiyaçlarını çok iyi şekilde belirlemeleri gerekiyor. Yeni bir site veya blog açmak isteyen birçok kişinin ilk başta ziyaretçi kapasitelerini tahmin etmekte zorlandıkları görülüyor. Fakat alınacak ilk paketler her zaman için başlangıçta kişiyi idare edebilecek bir seviyede bulunuyor. Bu nedenle kişilerin yüksek ücretler ödeyip yüksek paketleri almaları gerekmiyor.

Bazı firmaların yüksek özellikleri ucuz fiyata verdikleri görülüyor. Bu hususta firmaların verdikleri sınırlamaların yüksek olduğu fakat hizmet kalitesinin ise her zaman daha önemli olduğunun bilinmesi gerekiyor. Diğer taraftan Türkçe destek yabancı dili olmayan kişiler için zorunlu olarak görülüyor. Başlangıçta meydana gelebilecek sorunlara çözüm bulunması ve her an arayıp destek alınabilmesi açısından Türkçe destek büyük önem taşıyor.

Paylaşımlı Ve Paylaşımsız Hosting Nedir?

Paylaşımlı Ve Paylaşımsız Hosting NedirTemelde paylaşımlı ve paylaşımsız olmak üzere iki çeşit hosting hizmeti bulunuyor. Paylaşımlı sunucularda pek çok web sitesi ve bu web sitelerinde yapılan yanlış ayarlardan kaynaklanan sorunlar ve güvenlik sorunları hosting hizmeti alan kişileri olumsuz etkiliyor. Paylaşımsız sunucular ise sadece kişiye ait oluyor. Dolayısıyla paylaşımsız sunucuların her şeyinden kişiler sorumlu oluyor. Dolayısıyla en iyi sonuçları elde edebilmek için paylaşımsız olan sunucuların seçilmesi gerekiyor.

Hosting Seçimi ve WordPress Kullanımı İçin Bazı İpuçları

Öncelikle WordPress’in sürekli güncel tutulması gerekiyor. Eklenti kurulurken çok tercih edilen ve puanlaması yüksek olan eklentilerin tercih edilmesi gerekiyor. SSL kurulması hem güvenlik hem de Google kullanırken büyük avantaj oluşturuyor. Kişilerin iletişim formlarından e-mail alabilmeleri gerekiyor. Bazı hosting firmalarının güvenlik gerekçesi ile iletişim formlarında kısıtlamalar yapıldığı görülüyor.

Yorum Yap