Siber Güvenlik Mühendisliği Nedir?

Bilgi sistemleri güvenlik mühendisliği, işletmelerin hassas verilerini güvende tutmasına yardımcı olmaktadır. Veriler, bir hastanedeki kayıtlar, ticari sırlar ve siber saldırıların potansiyel hedefi olan finansal kayıtlar gibi gizli müşteri kayıtlarını içerebilmektedir. Siber güvenlik mühendisi olmak, işletmeleri, hükümeti ve kişileri hassas veritabanlarına sızmak için her zaman yeni yollar yaratan korsanlara ve siber suçlulara karşı korumada önemli roller oynamaktadır. Siber güvenlik mühendisliği nedir? Sorusuyla karşılaşıldığında siber güvenlik koruması olduğu bilinmektedir.

Eğitim Ve Başarı

Güvenlik mühendisi olmak için planlama lisede başlamalıdır. Matematik, fen ve tabii ki bilgisayar bilimleri dersleri almak, bir güvenlik mühendisi olarak bir kariyer hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Yazma ve konuşma becerileri de herhangi bir kariyer için faydalıdır, ancak özellikle fikirlerinizi potansiyel işverenlere veya müşterilere sunmanız gerekmektedir. Muhasebe ve pazarlama konusunda bilgi birikimi, güvenlik mühendisliği alanında danışman veya serbest meslek sahibi olmak isteyenler için önemlidir. Bir güvenlik mühendisi olduktan sonraki adım, onaylanmış bir bilgisayar bilimi programından bir ön lisans veya lisans derecesi almaktır.Siber Güvenlik Mühendisliği Nedir?

Bilgi Teknolojisi Güvenliği

Bir üniversite, topluluk koleji veya çevrim içi sınıflar yoluyla ders alabilirsiniz. Çoğu durumda, bir topluluk kolejinden güvenlik mühendisliği ön lisans derecesi size daha düşük bir maliyetle bir üniversiteye veya koleje kredi aktarımı sağlamaktadır. Bilgisayar güvenliğinde bir yüksek lisans veya lisan üstü seviye programı genellikle bilgi sistemleri ile ilgili bir yüksek lisans derecesi sunacaktır. İş tecrübesine ek olarak, yüksek lisans derecesine sahip olmak, size daha başarılı bir kariyer sağlama ve bir çalışanın veya güvenlik mühendisliği lisans diplomasıyla bulamayacağınız imkânlar yaratma potansiyeline sahip olacaksınızdır.

Mühendislik Belgesi

Siber güvenlik mühendisliği sertifikası almak, farklı işletim sistemleri ve yazılımlar için güvenlik bilgisine sahip olduğunuzu gösterecektir. Potansiyel güvenlik mühendisleri, bilgi işlem teknolojileri endüstrisi birliği gibi kuruluşlar aracılığıyla giriş düzeyinde sertifika alabilmektedirler. Bununla birlikte, seçtikleri alanda kariyer gelişimi sürdürmek isteyen mühendislerin, uluslararası bilgi sistemleri güvenlik sertifikası almaları gerekir. Bilgisayar güvenliği konusunda en az beş yıllık iş deneyimi olması ve arka plan kontrolünden geçmesi gerekmektedir. Belgeye sahip olanlar, sertifikayı her üç yılda bir almalı ve kuruluşun devam eden eğitim gereksinimlerini karşılamalıdır.

Yorum Yap