Beyni geliştirmek için neler yapılmalıdır?

Vücuttaki enerjinin beşte birini beynimizi çalıştırmak için kullanıyoruz ve çok ciddi bir rakam. Bu kadar çok enerji kullandığımız bir organın yüzde 10’nun çalışması çok mantıksız. Beynimizde ciddi bir çalışma var ve beynimizin yüzde 10’u değil daha fazlasını kullanıyoruz. Yani beynimizin hepsini kullanıyoruz.

Beyni geliştirmenin tek bir reçetesi yok. Size bir ot verelim bu otu aldığınızda beyniniz çok iyi çalışacak demek zaten çok yanlış bir tutum ve davranıştır. Beyni geliştirmek için beslenme çok önemli, vücudunuza hangi yiyecek yararlı ise beyninize de çok faydalıdır.

Sağlam kafa hareketli vücutta bulur. Beyni geliştirmek için çok önemli etkenlerden birisi de fiziksel egzersizdir. Son zamanlarda ki çalışmalara göre; fiziksel egzersiz yapan kişinin beyin kapasitesi arttığı gözlemlenmiştir. Fiziksel aktivite sonrası bellek, planlama ve muhakeme gücü daha da artmaktadır. Fiziksel egzesizin düzenli olması gerekiyor ve bunun bir yaşam hali alması gerekiyor. Alzheimer en çok boş boş durmayı ve hareket etmemeyi sever, alzheimere yakalanmamak için bol bol kitap okunmalı ve seyahat edilmelidir.

Bir çok önemli kararları beynimiz alıyor, beynimiz karar alma sürecinde nasıl çalışıyor? bu sorunun cevabını bilebilirsek daha iyi karar verebiliriz. Karar kalitesini arttırmak için uykumuzu iyi almamız çok önemli. İçsel sığınağımıza çekilerek içsel tahliller yapmak kişinin doğru karar vermesini sağlayacaktır.

Hayatınızı değiştirecek kararlarda evin içerisinde değil dışarıda gezin ve orada karar verin. İnsan beyni hayatta iken yüzde 20 daha fazla çalışır. Kişi ayakta ve yürüyerek daha doğru karar verir ve beyin hareketi sever. Bir şeyin üzerinde düşünürekte beyin gelişir, otomatik yaşam beyni geliştirmez aksini beyni küçültür. Akıl tutulmasına karşın farklı şeyler okumak, gezmek, farklı insanlar ile konuşmak beyni geliştirmektedir. Aynı insanlar ile aynı şeyi yapmak, aynı şeyleri konuşmak beyni küçültür. Beyninizden ne ile beslerseniz çıktısı da o şekilde olacaktır. İyi kitaplar, filmler, bilgi ile beslenirse o şekilde kaliteli şeyler çıkacaktır.

Yorum Yap